Nieuws/Sport
1437209
Sport

'Bij Orejuela gaat het wat langzamer'

Keizer blijft koel ondanks 'blessuregolf'

Maximilian Wöber liep donderdag een knieblessure op.

Maximilian Wöber liep donderdag een knieblessure op.

Ajax-trainer Marcel Keizer roept nog niet dat er in de winterstop versterkingen moeten komen, nu een flink aantal verdedigers door blessures aan de kant staat.

Maximilian Wöber liep donderdag een knieblessure op.

Maximilian Wöber liep donderdag een knieblessure op.

Hij wil even afwachten hoe zaken zich ontwikkelen. "Ik kan me voorstellen dat mensen zeggen dat er spelers bij moeten komen, maar zover ben ik nog niet. Laten we het de komende weken even aankijken.''

Keizer gaat er daarbij van uit dat Nick Viergever na de winterstop weer beschikbaar is. "Zo moet je ook kijken."

Afgelopen donderdag tegen Excelsior viel Maximilian Wöber geblesseerd uit. Hij speelt zondag niet tegen AZ. Naast Viergever is ook Daley Sinkgraven verder niet fit. Joël Veltman is bovendien geschorst voor de ontmoeting in Alkmaar.

Lees ook op telesport.nl: Keizer: 'AZ lijkt op Ajax'

Ajax-trainer Marcel Keizer.

Ajax-trainer Marcel Keizer.

Hoe de opstelling er nu gaat uitzien wilde de coach niet zeggen. Wel liet hij weten dat Lasse Schöne aanvoerder is, nu Veltman ontbreekt.

Ajax-directeur Edwin van der Sar gaf eerder dit seizoen al aan dat er minimaal twee spelers bij komen in de winterstop. "Laten we eerst kijken of die twee er kunnen komen", wilde Keizer daar nog over kwijt.

Orejuela

De trainer heeft ook nog Luis Orejuela, die afgelopen zomer werd gehaald, in zijn selectie. De Colombiaanse rechtsback kwam tot dusver echter amper aan spelen toe. Deyovasio Zeefuik lijkt dan ook de logische vervanger van Veltman.

"Deyo speelt hier al jaren en heeft het 'Ajax-verdedigen' meer onder de knie", aldus Keizer. "Dat is bij Luis nog een puntje. Dat hij amper Engels spreekt is vervelend. Voor de spelers onderling, maar ook voor de staf. Het is lastig als we dingen duidelijk willen maken. Het gaat wat langzamer. Hij zit net zo vaak als David Neres en Mateo Cassierra bij Engelse les, dus er zit zeker dwang achter."

Bekijk ook op telesport.nl: Doelpunten Ajax - Excelsior