Sport/Tennis
1441106830
Tennis

US Open: Novak Djokovic boekt zege ondanks valse start

Kyle Edmund feliciteert Novak Djokovic.

Kyle Edmund feliciteert Novak Djokovic.

Novak Djokovic heeft zich flink moeten inspannen om de derde ronde van de US Open te bereiken.

Kyle Edmund feliciteert Novak Djokovic.

Kyle Edmund feliciteert Novak Djokovic.

De nummer 1 van de wereld, drievoudig kampioen in New York, had vier sets nodig om zich te ontdoen van de Brit Kyle Edmund. Het werd 6-7 (5) 6-3 6-4 6-2.

De 25-jarige Edmund, de mondiale nummer 44, speelde in de eerste set met veel lef en agressie in zijn slagen. Hij serveerde sterk en sleepte er een tiebreak uit, die hij zowaar wist te winnen met 7-5.

De Brit wist zijn hoge niveau niet vast te houden, terwijl Djokovic na het verlies van de eerste set beter ging spelen. Djokovic liep snel uit naar 4-1 en kwam in het restant eigenlijk niet meer in de problemen. Na 3 uur en 13 minuten had hij de zege binnen.

Kvtiova en Kerber winnen

In het vrouwentoernooi hebben Petra Kvitova en Angelique Kerber zich verzekerd van een plek in de derde ronde van de US Open. Beide outsiders wonnen in twee sets.

De als zesde geplaatste Kvitova had het een set moeilijk met de Oekraïense Kateryna Kozlova, die een 4-2-voorsprong niet wist om te zetten in setwinst. Het werd 7-6 (3) 6-2. De 30-jarige Kvitova, die vorig jaar al in de tweede ronde verloor in New York, is dit jaar als zesde geplaatst.

Petra Kvitova bereikt de derde ronde.

Petra Kvitova bereikt de derde ronde.

Kerber (32), als zeventiende geplaatst, ontdeed zich met 6-3 7-6 (6) van haar landgenote Anna-Lena Friedsam. In de spannende tiebreak benutte Kerber haar tweede wedstrijdpunt. Kerber won het toernooi in 2016, maar de laatste jaren presteerde ze erg wisselvallig op Flushing Meadows; vorig jaar ging ze al in de openingsronde onderuit.

Door de absentie van wereldtoppers als Ashleigh Barty en Simona Halep behoren Kvitova en Kerber dit jaar tot de kanshebbers voor de titel.