Sport/Wielrennen
1444630084
Wielrennen

Mathieu van der Poel wint direct bij rentree in het mountainbiken

Mathieu van der Poel is snel in vorm.

Mathieu van der Poel is snel in vorm.

Albstadt - Mathieu van der Poel lijkt de overstap van de weg naar het mountainbiken moeiteloos te hebben verteerd. In Albstadt won hij direct bij zijn rentree in de sport waarop hij in Tokio goud hoopt te pakken.

Mathieu van der Poel is snel in vorm.

Mathieu van der Poel is snel in vorm.

Hij moest starten vanaf de tweede rij, maar werkte zich al snel naar voren. De grote uitdager Nino Schurter kon lang volgen, maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen voor Van der Poel.

Toch waakt Van der Poel voor te veel optimisme, want het ging ’slechts’ om een sprintwedstrijd. Zondag volgt de cross country. „Er zit veel verschil tussen de disciplines. Voor nu ben ik heel blij met deze overwinning en de punten.”

Schurter denkt er hetzelfde over. „Zo’n korte wedstrijd is op het lijf geschreven van Van der Poel, maar zondag is hij te verslaan.”

Met zijn zege heeft Van der Poel zijn eerste wereldbekerpunten binnen. Dat is belangrijk met het oog op de Olympische Spelen zodat hij bij de olympische crosscountryrace zover mogelijk van voren mag starten. Als winnaar van de ’shorttrack’ mag Van der Poel zondag in ieder geval vooraan starten.