Sport/Voetbal
1444773828
Voetbal

UEFA mild voor Bulgarije na racisme fans

NYON - De Europese voetbalbond UEFA heeft Bulgarije bestraft voor racistische supporters tijdens het verloren thuisduel met Engeland (0-6) in de EK-kwalificatie. De nationale voetbalploeg moet een thuiswedstrijd zonder publiek afwerken. Als Bulgaarse fans de komende twee jaar nog een keer in de fout gaan, dan volgt automatische een straf van nog een thuisduel zonder publiek.

Bulgarije speelt het komende kwalificatieduel met Tsjechië op 17 november achter gesloten deuren. De voetbalbond van Bulgarije kreeg ook een boete van 75.000 euro opgelegd.

Bulgaarse voetbalfans maakten oerwoudgeluiden als donkere spelers van Engeland aan de bal kwam. en. Ze brachten ook herhaaldelijk een Hitlergroet. De scheidsrechter legde het spel tweemaal stil maar liet de wedstrijd toch uitspelen. De Bulgaarse politie arresteerde de week na het kwalificatieduel twaalf verdachten. Bondscoach Krasimir Balakov en voorzitter van de Bulgaarse voetbalbond Borislav Michailov besloten af te treden.

Bulgarije kreeg ook nog een boete van 10.000 euro opgelegd omdat het Engelse volkslied met spreekkoren werd verstoord. De voetballers van Bulgarije moeten vlak voor de komende twee duels achter een spandoek gaan staan met daarop de tekst: no to racism.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd