Nieuws/Sport
1444798047
Sport

Joost Luiten start golfseizoen vrij goed

Joost Luiten (op archiefbeeld)

Joost Luiten (op archiefbeeld)

Golfer Joost Luiten is het nieuwe seizoen redelijk begonnen. De beste speler van Nederland legde de eerste ronde van het hoog aangeschreven toernooi uit de Europese Tour in Abu Dhabi af in 70 slagen, twee onder par. De geboren Bleiswijker staat daarmee op de gedeelde 33e plaats.

Joost Luiten (op archiefbeeld)

Joost Luiten (op archiefbeeld)

De 34-jarige Luiten noteerde op de eerste zestien holes par en alleen op de laatste twee holes kwam hij tot een birdie. „Ik speelde niet super, maar hield het allemaal wel goed bij elkaar. Op naar een bogeyvrij 2020!”, zei hij na zijn ronde zonder fouten op golf.nl.

Luiten eindigde vorig jaar als derde in het Abu Dhabi Championship en verdiende in zijn eerste toernooi van het jaar meteen zijn vetste geldprijs (384.000 euro). Hij slaagde er in het vervolg van het jaar niet in een toernooi te winnen en sloot af als nummer 88 op de wereldranglijst. Voor dit jaar zijn de ambities hoog: Luiten wil weer een toernooi op zijn naam zetten en terugkeren in de top 50 van de wereld.

De Italiaan Renato Paratore en de Zuid-Afrikaan Shaun Norris zijn de leiders na de eerste ronde in Abu Dhabi met een score van 64, acht onder par. De Amerikaan Brooks Koepka deelde de derde plaats met 66 slagen (-6). De Amerikaanse aanvoerder van de wereldranglijst maakte een bevredigende rentree na een knieblessure, die hem ongeveer drie maanden aan de kant hield.