Sport/Wielrennen
1445307134
Wielrennen

Emotionele Fabio Jakobsen boekt eerste zege sinds zware valpartij: ’Nu ben ik helemaal terug’

Fabio Jakobsen in tranen na zijn zege

Fabio Jakobsen in tranen na zijn zege

Fabio Jakobsen heeft voor de allereerste keer sinds zijn zware val in de Ronde van Polen vorig jaar een wedstrijd gewonnen.

Fabio Jakobsen in tranen na zijn zege

Fabio Jakobsen in tranen na zijn zege

De Nederlander van Deceuninck-Quick Step was tijdens de tweede etappe van de Ronde van Wallonië de beste in een massasprint op Circuit Zolder. Qua symboliek is het ongelofelijk, want een dag eerder won Dylan Groenewegen - de man die in Polen de zware val veroorzaakte - ook voor het eerst sinds die veelbesproken dag.

Door de zware wateroverlast in de provincie Luik werd de tweede etappe van de Ronde van Wallonië volledig hertekend. Meer zelfs: woensdag werd er niet eens in Wallonië gefietst. Het peloton week uit naar Limburg, waar 30 rondes zouden gereden worden op Circuit Zolder - goed voor een afstand van 120 kilometer.

Een zevental, met onder meer Quinten Hermans (Intermarché-Wanty Gobert) en Gianni Marchand (Tarteletto-Isorex), kleurde de vlucht van de dag. Voorop blijven zat er niet in, de etappe mondde uit in een logische massasprint. Daarin bleek Jakobsen de sterkste voor Fernando Gaviria (UAE Team Emirates).

„Ik kijk ernaar uit om meer ritten te winnen”, klonk het na zijn ritzege in de Ronde van Wallonië.

„Ik denk dat dit het einde van mijn revalidatie betekent. Ik denk dat ik kan zeggen dat ik nu helemaal terug ben”, vertelde de Nederlander in een korte reactie op het Twitteraccount van zijn eigen ploeg. Om er vervolgens, met een blikje Maes 0.0 in de hand, nog een „proost!” tegenaan te gooien.