Nieuws/Sport
1445857733
Sport

Loekasjenko speelt ijshockey in Minsk met veel publiek

President Wit-Rusland lacht om corona: ’Hier zijn geen virussen’

Aleksandr Loekasjenko

Aleksandr Loekasjenko

MINSK - President Aleksandr Loekasjenko van Wit-Rusland lacht nog steeds om het coronavirus. Hij deed zaterdag mee met een ijshockeytoernooi in Minsk.

Aleksandr Loekasjenko

Aleksandr Loekasjenko

Op foto’s is te zien dat toeschouwers dicht bij elkaar stonden. Loekasjenko maakte deel uit van het winnende team.

Loekasjenko liet zich tussen de wedstrijden door uitgebreid interviewen. „Hier zijn geen virussen”, zei hij. „Het lijkt hier wel een ijskast. Sport en vooral wintersport is het beste middel tegen het coronavirus.”

"Sport en vooral wintersport is het beste middel tegen het coronavirus"

Loekasjenko verraste vorige week al toen hij aankondigde dat de voetbalcompetitie van Wit-Rusland gewoon van start zou gaan. „Drink veel wodka, ga naar de sauna en werk hard”, zei de president die het coronavirus ook al heeft vergeleken met een psychose die de economie in de wereld heeft stilgelegd.

Wit-Rusland is het enige Europese land waar nog met publiek gevoetbald wordt. Dit weekeinde wordt de tweede speelronde in de hoogste klasse afgewerkt.

In Wit-Rusland zijn volgens gezondheidsorganisaties minimaal 85 mensen besmet met het coronavirus.

Vandaag in de corona-update: welke lessen kunnen we trekken uit eerdere pandemiën, de verrassende aanpak van de Braziliaanse president Bolsonaro, en een kijkje over de grenzen in Nigeria, waar een regelrechte ramp dreigt. Luister de podcast hier, hieronder of abonneer je via je eigen podcast app.