Nieuws/Sport
1445862
Sport

'Maccabi Haifa aast op Fraser'

Henk Fraser en Mo Allach.

Henk Fraser en Mo Allach.

De uitspraken van Henk Fraser dat hij na dit seizoen stopt als trainer van Vitesse, zijn ook in Israël niet onopgemerkt gebleven.

Henk Fraser en Mo Allach.

Henk Fraser en Mo Allach.

Fraser wordt in Israëlische media direct gelinkt aan de vacante trainerspositie bij Maccabi Haifa. Bij die club is sinds twee maanden Mo Allach, met wie Fraser bij Vitesse een zeer warme verstandhouding had, technisch directeur.

Ontslag

Een van Allachs eerste daden bij zijn nieuwe club was het ontslaan van trainer Guy Luzon, waarna Allach direct zijn goede vriend Rob Maas binnen haalde. Maas, die eerder compleet mislukte als hoofdtrainer van Vitesse en SC Cambuur, is momenteel interim-trainer. De oud-speler van onder meer Feyenoord wordt door de clubleiding echter totaal niet als een serieuze optie gezien om het seizoen af te maken.

De eerste wedstrijd onder Maas (thuis tegen Bnei Yehuda) leverde meteen een teleurstellende nederlaag op. Saillant genoeg was verdediger Dan Mori, met wie Maas bij Vitesse nog samenwerkte, een van de doelpuntenmakers. 

Volwaardige kandidaat

Er wordt dan ook verwacht dat Allach op korte termijn met een volwaardige kandidaat op de proppen komt. Fraser zou voor die positie in de ogen van Israëlische media een logische kandidaat zijn. Eerder werd ook de suggestie opgeworpen dat Allach weer zou aankloppen bij Peter Bosz, met wie hij samenwerkte bij Vitesse. De onlangs bij Borussia Dortmund ontslagen Bosz werkte eerder in Israël bij Maccabi Tel Aviv.

Aangenomen wordt dat Bosz te duur is voor de club van Allach. Zelfs Jordi Cruijff, huidig hoofdcoach van Maccabi Tel Aviv, sprak zich daar tijdens een persconferentie met een knipoog over uit. "Om Bosz te kunnen halen zal Maccabi Haifa een bank moeten beroven", zei Cruijff lachend.