Nieuws/Sport
1445969
Sport

Real Madrid-doelman zit Lozano dwars

Hirving Lozano

Hirving Lozano

Real Madrid-doelman Keylor Navas is uitgeroepen tot voetballer van het jaar door de Concacaf, de bond voor landen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

Hirving Lozano

Hirving Lozano

De 31-jarige keeper uit Costa Rica kreeg in de verkiezing de voorkeur boven onder anderen Hirving Lozano, de Mexicaanse smaakmaker van PSV. Lozano (22) leidde de Mexicaanse club CF Pachuca dit jaar met acht doelpunten naar de eindzege in de Concacaf Champions League voordat hij in de zomer verhuisde naar Eindhoven.

Bij PSV schoot Lozano uit de startblokken met negen doelpunten in zijn eerste acht wedstrijden. Het leverde de Mexicaan, die zijn land ook aan een WK-ticket hielp, een nominatie op voor de prijs voor de beste voetballer van de Concacaf.

Champions League

Die titel ging echter naar Navas, die met Real Madrid opnieuw de Champions League won en de Spaanse titel veroverde. De Costa Ricaan mocht zich in 2014 ook al de beste voetballer van Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied noemen. Bij de vrouwen ging de titel voor de derde keer naar de Amerikaanse Alex Morgan.