Sport/Tennis
144734
Tennis

Bedene niet te stuiten in Boedapest

Aljaz Bedene

Aljaz Bedene

De Britse tennisser Aljaz Bedene is momenteel niet te stuiten. De nummer 68 van de wereld won de afgelopen weken drie challengers en bereikte zaterdag als qualifier ook de finale van het ATP-toernooi in Boedapest.

Aljaz Bedene

Aljaz Bedene

De man in vorm rekende in de halve finales af met een andere qualifier, de Serviër Laslo Djere: 6-2 6-4. Bedene treft zondag in de eindstrijd op het Hongaarse gravel de als eerste geplaatste Fransman Lucas Pouille, die Paolo Lorenzi uit Italië versloeg (6-2 7-5).

Haase

De 27-jarige Brit verkeert in blakende vorm. Hij schreef in amper twee maanden tijd drie challengertoernooien op zijn naam, in de Verenigde Staten, Frankrijk en Italië. Op het hoogste niveau in Boedapest trok hij die lijn moeiteloos door. Bedene klopte in de tweede ronde Robin Haase en versloeg vervolgens ook de als tweede geplaatste Kroaat Ivo Karlovic. Zaterdag maakte hij een einde aan de opmars van de jonge Djere.

Bedene hoopt zondag zijn eerste ATP-titel te veroveren. Twee jaar geleden stond hij al eens in de finale in Chennai, maar daarin moest de Brit het afleggen tegen Stan Wawrinka. Pouille heeft één titel op zak, vorig jaar veroverd in Metz.

Halve finale

Robin Haase bleef in Boedapest met zijn Britse dubbelpartner Dominic Inglot steken in de halve finales. Het duo verloor van de Colombianen Juan Sebastián Cabal en Robert Farah: 3-6 7-6 (7) 3-10.