Sport/Autosport
1451487619
Autosport

Gefrustreerde Valtteri Bottas baalt van strategie: ’Ik had om de zege kunnen vechten’

Valtteri Bottas.

Valtteri Bottas.

Valtteri Bottas is na afloop van de Grand Prix van Frankrijk op zijn zachts gezegd ontevreden over de strategie van zijn team. De Fin vindt dat Mercedes heel wat steken heeft laten vallen en is ervan overtuigd dat hij met een tweestopstrategie op het podium zou staan en zelfs om om de zege had kunnen vechten.

Valtteri Bottas.

Valtteri Bottas.

„Als ik twee pitstops had gemaakt, stond ik zeker op het podium en had ik ook kunnen strijden om de zege”, aldus Bottas tegenover Sky Sports. „Ik heb alles geprobeerd om het podium veilig te stellen voor het team, maar helaas was het niet genoeg.”

„We waren als team te veel gefocust op het succesvol uitvoeren van de één-stopper. Met nog tien tot vijftien rondes te gaan waren mijn voorbanden al compleet versleten. Die laatste stint was niet leuk om te rijden.”

De 31-jarige Bottas liet tijdens de race, die na een zinderend slotstuk werd gewonnen door Max Verstappen, ook al zijn frustratie blijken. „Waarom luistert er verdomme niemand naar mij als ik zeg dat het een tweestopper wordt?”, klonk het boos over de boordradio.