Sport/Voetbal
1453009223
Voetbal

’Bewijs ontbreekt voor bewust gepakt geel’

Spartaan Beugelsdijk niet vervolgd voor matchfixing

Tom Beugelsdijk

Tom Beugelsdijk

Voetballer Tom Beugelsdijk wordt niet vervolgd voor matchfixing, aldus het Openbaar Ministerie. De verdediger van Sparta zou op 16 januari van vorig jaar bewust een gele kaart hebben gepakt, maar daarvoor ontbreekt volgens het OM bewijs.

Tom Beugelsdijk

Tom Beugelsdijk

De 31-jarige Hagenaar zou in de verloren thuiswedstrijd tegen PSV (3-5) bewust een overtreding hebben gemaakt om een gele kaart te krijgen. Voorafgaand aan de wedstrijd zou een bekende van Beugelsdijk geld hebben ingezet op een gele kaart van de verdediger. Na meerdere meldingen en een aangifte van gokaanbieder Unibet startte de politie-eenheid Rotterdam onder leiding van het Functioneel Parket (FP) een onderzoek.

„De club heeft deze ochtend gesproken met de speler, waarin hij aangeeft de overtreding uitsluitend gemaakt te hebben in de hitte van de strijd”, zei Sparta in mei, toen de NOS de verdenking van matchfixing naar buiten bracht.

Het OM heeft de zaak nu overgedragen aan de KNVB. „Tijdens het onderzoek is wel gebleken dat er relevante bevindingen zijn die tuchtrechtelijk aanleiding kunnen geven voor (nader) onderzoek en om die reden is deze informatie overgedragen aan de KNVB”, aldus het OM.

Beugelsdijk maakte in 2020 de overstap van ADO Den Haag naar Sparta, de huidige nummer 16 van de Eredivisie.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop