Sport/Voetbal
1454213153
Voetbal

Ziekenboeg PSV steeds voller; ook Maxi Romero haakt af

Maxi Romero

Maxi Romero

PSV-trainer Roger Schmidt zit voor de vijfde groepswedstrijd donderdag in de Europa League tegen Sturm Graz nog wat krapper in zijn mogelijkheden. Spits Maxi Romero, tegen Vitesse nog invaller, is wegens een liesblessure drie tot vier weken uitgeschakeld. Hij liep die blessure op bij een training van Jong PSV. Daarmee komt het aantal afwezigen op zeven.

Maxi Romero

Maxi Romero

EINDHOVEN

Phillipp Max, positief getest op corona, is nog niet terug bij de selectie. Hij zit nog steeds in quarantaine in afwachting van een negatieve test. „Op basis van de ervaringen van vorig jaar kunnen we zeggen dat zoiets tien dagen maar ook een maand kan duren”, weet Schmidt niet wanneer zijn linksback weer inzetbaar is. Die wordt waarschijnlijk vervangen door Mauro Junior. De Duitse trainer verwacht Jordan Teze, Cody Gakpo en Noni Madueke volgende week terug of anders zeker de week erop. Het herstel van Ryan Thomas en Eran Zahavi zal meer tijd in beslag nemen.

PSV heeft tegen Sturm Graz een zege nodig om de kans op een langer verblijf in de Europa League levend te houden. Dan valt de beslissing bij de return tegen Real Sociedad in San Sebastian op 9 december. Eindigt PSV als derde, dan speelt het een tussenronde om een vervolg van het Europese avontuur in de Conference League.