Sport/Voetbal
1454441812
Voetbal

Cambuur en De Graafschap tevreden over gesprek met KNVB

Hans Martijn Ostendorp

Hans Martijn Ostendorp

DOETINCHEM - Directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap heeft een goed gevoel overgehouden aan een gesprek met de KNVB over compensatie voor gemiste promotie naar de Eredivisie. „Ik heb begrip gevoeld”, zei hij maandag telefonisch. „Ik mag dan ook spreken van een constructief overleg.”

Hans Martijn Ostendorp

Hans Martijn Ostendorp

De Graafschap en SC Cambuur waren op weg naar de eredivisie, tot het seizoen in het betaalde voetbal vanwege het coronavirus zonder promotie- en degradatieregeling werd afgebroken. De nummers 2 en 1 van de ranglijst spanden vergeefs een kort geding aan. De rechter erkende dat het heel zuur is voor beide clubs, maar hij stelde ook dat de KNVB geen reglementen had overtreden. De bond was volgens hem wel slordig geweest in de besluitvorming en had ook anders kunnen beslissen.

„We hebben net nog even over die besluitvorming gesproken”, zei Ostendorp. „Daarna hebben we laten zien waar we nu financieel tegenaan lopen. Eredivisie of eerste divisie scheelt 2 tot 3 miljoen euro in begroting. Maar de kosten zijn ook weer hoger in de Eredivisie. Het echte resultaat ligt dus lager. Ik vind het niet netjes om het bedrag te noemen dat we aan de KNVB hebben verteld. De KNVB gaat daar nu wel mee aan de slag.”

Volgens de voetbalbond zal een eventuele financiële tegemoetkoming worden betaald uit het solidariteitsfonds betaald voetbal, een fonds waar clubs en KNVB deel van uitmaken. Ostendorp kan zich voorstellen dat De Graafschap afziet van verdere stappen als de tegemoetkoming van de KNVB in zijn ogen redelijk is. „Maar dat moet ik natuurlijk met ons bestuur en de raad van commissarissen bespreken”, zegt hij.

Cambuur en De Graafschap kunnen nog beroep aantekenen tegen de uitspraak van de rechter. Ook kunnen ze op 18 juni nog proberen alle profclubs mee te krijgen op een ledenvergadering van de KNVB.

Cambuur

SC Cambuur houdt alle opties nog open na een gesprek met de KNVB over compensatie voor gemiste promotie naar de Eredivisie.

„Het was een constructief gesprek, waarin we onze standpunten goed kenbaar hebben kunnen maken”, reageert directeur Ard de Graaf van de club uit Leeuwarden. „De KNVB toonde hierbij ook zeker begrip en bereidwilligheid, maar uiteraard zal één en ander verder moeten worden uitgewerkt. Daar wachten we eerst op voordat we verdere uitspraken doen. En ondertussen houden we alle opties open.”

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd