Sport/Voetbal
1456841047
Voetbal

Celstraf voor oud-topkeepster Solo: ’Grote fout gemaakt’

Hope Solo tijdens haar periode onder de lat bij Amerika.

Hope Solo tijdens haar periode onder de lat bij Amerika.

De Amerikaanse oud-topvoetbalster Hope Solo heeft een gevangenisstraf van dertig dagen gekregen voor rijden onder invloed. De 40-jarige Solo, die ruim tweehonderd interlands keepte voor ’Team USA’, werd dit voorjaar bewusteloos achter het stuur van haar auto aangetroffen op een parkeerplaats. Haar twee kleine kinderen lagen achterin de auto te slapen.

Hope Solo tijdens haar periode onder de lat bij Amerika.

Hope Solo tijdens haar periode onder de lat bij Amerika.

Solo zou volgens een getuige zeker een uur met draaiende motor achter het stuur hebben gezeten, niet in staat om weg te rijden. Een gewaarschuwde politieman bespeurde een alcohollucht, maar Solo weigerde een blaastest. Daarop is ze meegenomen en heeft ze bloed moeten afstaan. Daaruit bleek dat ze had gedronken.

Solo kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar en een onvoorwaardelijke straf van dertig dagen. Ze hoeft die volgens Amerikaanse media echter niet uit te zitten, omdat ze zich ook al heeft laten behandelen in een afkickkliniek. Solo moet wel de nodige boetes betalen.

Opspraak

De keepster won met de Amerikaanse voetbalsters het WK van 2015 en twee keer olympisch goud (2008 en 2012). Solo kwam tijdens en na haar carrière ook regelmatig in opspraak.

In een uitgebreide verklaring op Instagram bedankt de Amerikaanse haar man, vrienden en fans voor de steun. „Ik heb een grote fout gemaakt, met afstand de grootste fout van mijn leven”, schrijft Solo. „Ik heb onderschat wat voor destructief onderdeel alcohol van mijn leven was geworden.”