Sport/Voetbal
1458245176
Voetbal

Niet Erik ten Hag maar Adi Hütter nieuwe coach Borussia Mönchengladbach

Adi Hütter

Adi Hütter

Amsterdam - Ajax zal trainer Erik ten Hag deze zomer niet verliezen aan Borussia Mönchengladbach. De Duitse club heeft dinsdagochtend Adi Hütter als nieuwe trainer gepresenteerd.

Adi Hütter

Adi Hütter

Daarvoor tast Gladbach een aardig eindje in de buidel. Hütter had immers nog een doorlopend contract bij Eintracht Frankfurt tot en met de zomer van 2023, waardoor er naar verluidt zo’n 7,5 miljoen euro moet worden neergelegd.

Hütter presteert al drie jaar uitstekend bij Eintracht Frankfurt, waarmee hij twee jaar geleden de halve finale van de Europa League haalde. Dit seizoen stevent de club op de vierde plek af, de voorsprong op nummer vijf Borussia Dortmund bedraagt zeven punten, waarmee het Champions League-voetbal afdwingt. De 51-jarige Hütter trainde hiervoor RedBull Salzburg en BSC Young Boys.

Champions League-voetbal lijkt Hütter bij Gladbach niet te krijgen komend seizoen. De club staat momenteel achtste in de Bundesliga, waardoor zelfs het bereiken van de Europa League al een hele tour wordt. Om te beginnen zal de club dan komend weekend moeten winnen van uitgerekend Eintracht Frankfurt.

Toch stelt Hütter niet van plan te zijn om zijn toekomstig werkgever de zege te gunnen. „Ik heb drie ongelooflijk succesvolle en mooie jaren meegemaakt bij Eintracht Frankfurt. Dat wil ik nu op een goede manier afsluiten.”

In de voetbalpodcast ’Kick-off’ bespreken chef voetbal Valentijn Driessen & Ajax-volger Mike Verweij de positie van Erik ten Hag als coach van Ajax: