Sport/Voetbal
1458486452
Voetbal

Portugees kijkt uit naar samenwerking met Ruud van Nistelrooy

Aanwinst Fábio Silva wil bij PSV leren van ’een van beste spitsen ooit’

Fábio Silva gaat bij PSV met rugnummer 10 spelen.

Fábio Silva gaat bij PSV met rugnummer 10 spelen.

PSV heeft de komst van aanvaller Fábio Silva afgerond. De geplaagde club uit Eindhoven meldt dat de 20-jarige Portugees tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van het Engelse Wolverhampton Wanderers. PSV heeft geen optie tot koop.

Fábio Silva gaat bij PSV met rugnummer 10 spelen.

Fábio Silva gaat bij PSV met rugnummer 10 spelen.

Algemeen directeur Marcel Brands is blij met de aanwinst. „Fábio is een veelzijdige aanvaller die op meerdere posities voorin kan spelen. Hij geeft ons extra mogelijkheden.”

Silva kijkt ernaar uit onder trainer Ruud van Nistelrooij te gaan spelen en van hem te leren. „Hij is een van de beste spitsen ooit.” Silva nam dinsdag op Instagram al afscheid van Anderlecht, dat hem eerst huurde van Wolverhampton.

De Portugees zat zaterdag bij de thuiswedstrijd van PSV tegen Vitesse (1-0) al op de tribunes in het Philips-stadion. Bij Anderlecht maakte Silva zeven doelpunten in twintig competitiewedstrijden, al bestempelen Belgische media hem als een ’flop’.

Ki-Jana Hoever

De van ’Wolves’ gehuurde verdediger Ki-Jana Hoever vertrekt juist weer bij PSV, zo bevestigt de club in hetzelfde bericht. Zijn huurperiode is voortijdig beëindigd. De Engelsen zoeken een nieuwe club voor de 21-jarige back.

Cody Gakpo

De Eindhovenaren namen eerder deze transferperiode afscheid van aanvallers Cody Gakpo en Noni Madueke. PSV is op dit moment zoekende, zeker in aanvallend opzicht. De ploeg van Van Nistelrooij verspeelde dinsdag bij FC Emmen (1-0) opnieuw punten in de Eredivisie, voor de vierde keer in de laatste vijf wedstrijden. Koploper Feyenoord kan de voorsprong op PSV woensdag, bij een zege op NEC, tot 6 punten vergroten.