Sport/Tennis
1459755668
Tennis

Geïrriteerde Bertens boekt prima zege

Kiki Bertens wint in twee sets.

Kiki Bertens wint in twee sets.

Kiki Bertens heeft tijdens het grote WTA-toernooi in Peking een sterke zege geboekt.

Kiki Bertens wint in twee sets.

Kiki Bertens wint in twee sets.

In de hoofdstad van China rekende de 27-jarige Nederlandse in de tweede ronde af met Dayana Yastremska. Bertens won met 7-6 (5) en 6-3 van de hardhitter uit de Oekraïne. Bij de laatste 16 neemt ze het op tegen Angelique Kerber uit Duitsland of de Sloveense Polona Hercog.

De winners vlogen Bertens maandag bij tijd en wijle om de oren tegen Yastremska, maar haar negentienjarige opponente produceerde ook veel meer fouten dan de gevarieerd spelende Nederlandse. In de tiebreak van de eerste set sloeg Bertens met 7-5 toe na op 5-6 op eigen service een setpunt te hebben weggewerkt.

Luidruchtige kinderen

Ondanks de winst van de eerste set maakte de Nederlandse geen heel opgeluchte indruk tijdens het coachingsmoment van Elise Tamaëla. Bertens klaagde over hoofdpijn, trillende handen en over het lawaai rond de baan. „Alles in m'n hoofd is chaos. Hoe kun je nou je kinderen meenemen naar een tenniswedstrijd?”, vroeg ze zich hardop af.

In de tweede set kreeg de nummer acht van de wereld direct een break om de oren, maar die had ze snel gerepareerd. Na een paar breaks over en weer sleepte Bertens ook de tweede set uit het vuur en boekte ze voor het eerst sinds de US Open twee overwinningen op een rij.

WTA Finals

Het toernooi in Peking is voor Bertens belangrijk met het oog op de WTA Finals. Als de geboren Wateringse ver komt is de kans groot dat ze opnieuw bij het eindejaarstoernooi mag aantreden. Vorig jaar bereikte Bertens de halve eindstrijd bij het toetje van het tennisseizoen. De WTA Finals worden van 27 oktober tot en met 3 november afgewerkt in het Chinese Shenzhen.