Sport/Voetbal
146017274
Voetbal

Fati eist hoofdrol op bij Barcelona

Ansu Fati

Ansu Fati

BARCELONA - In navolging van koploper Real Madrid heeft ook nummer 2 FC Barcelona een overwinning behaald in de Spaanse competitie. De titelhouder versloeg op eigen veld middenmoter Levante met klein verschil: 2-1.

Ansu Fati

Ansu Fati

Daardoor bleef de achterstand op Real Madrid, dat zaterdag met 1-0 te sterk was voor stadgenoot Atletico, drie punten. Barcelona sloeg na een half uur hard toe, binnen twee minuten kwam Ansu Fati (17) twee keer tot scoren. Twee keer klopte hij doelman Aitor Fernandez met een schot tussen de benen door. In beide gevallen was Lionel Messi de aangever. De Franse international Antoine Griezmann liet voor de rust namens de thuisclub legio kansen liggen.

Na de pauze was met name Messi een paar keer dicht bij een doelpunt, maar de Argentijnse aanvoerder was echter onfortuinlijk in de afronding. Ploeggenoot Frenkie de Jong werd tien minuten voor tijd gewisseld. Negen minuten eerder moest de schotloze Griezmann al naar de kant. In de extra tijd zorgde Ruben Rochina met een ferme uithaal voor de eindstand: 2-1.

Bekijk hier de uitslagen en stand in La Liga

ITALIË

Vooral dankzij Romelu Lukaku heeft Internazionale in de Serie A gewonnen (0-2) bij Udinese. Na ruim een uur brak de Belgische aanvaller de ban. Hij scoorde met een bekeken schot in de verre hoek en benutte daarna ook nog een strafschop. Dat was zijn zestiende competitietreffer. De nummer 2 bleef op drie punten van koploper Juventus.

Christian Eriksen (ex-Tottenham Hotspur) kon als debutant in de Serie A het verschil namens Inter nog niet maken. Hij werd in de 58e minuut gewisseld, ploeggenoot Stefan de Vrij speelde de hele wedstrijd. Bij Udinese deed Bram Nuytinck 72 minuten mee, Marvin Zeegelaar viel in en Hidde ter Avest bleef op de bank.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Serie A