Sport/Voetbal
1463155033
Voetbal

Advocaat: ’Ik heb niet zoveel lijntjes meer bij Rangers’

Eric Botteghin en Dick Advocaat

Eric Botteghin en Dick Advocaat

Dick Advocaat is het niet eens met de mensen die zeggen dat Feyenoord donderdag kansloos is in de laatste groepswedstrijd van de Europa League tegen FC Porto.

Eric Botteghin en Dick Advocaat

Eric Botteghin en Dick Advocaat

„Porto is een topclub, ook Europees gezien. Zij hebben in principe een betere ploeg dan wij. Toch kunnen we voor een verrassing zorgen. We hebben niets te verliezen en kunnen vrijuit spelen”, zei de trainer woensdag voorafgaand aan de laatste training.

Rangers moet Young Boys kunnen kloppen

Feyenoord is met 5 punten uit vijf duels laatste in groep G. De Rotterdammers bereiken alleen de volgende ronde als ze zelf winnen in Portugal en Rangers FC in eigen stadion afrekent met Young Boys. „Ik heb niet zoveel lijntjes meer bij Rangers, ik ben daar al even weg”, aldus Advocaat. „Maar normaal gesproken moeten zij wel van Young Boys kunnen winnen.”

Doelman Justin Bijlow keert na een elleboogblessure terug in de selectie, maar staat nog niet in het basiselftal. Verder ontbreekt spits Nicolai Jørgensen wegens persoonlijke omstandigheden. Vleugelverdedigers Rick Karsdorp en Ridgeciano Haps en doelman Kenneth Vermeer zijn allen ook nog steeds niet inzetbaar.

Prachtig affiche voor Feyenoord

„Het is leuk dat alle vier de clubs uit de poule nog door kunnen naar de volgende ronde”, aldus Advocaat. „We kunnen alleen een resultaat bereiken, als we er met z’n allen alles uit willen halen. Het is een prachtig affiche. Als je in zo’n stadion speelt, hoef je niemand te motiveren.”

Advocaat houdt zich ook vast aan afgelopen weekeinde, toen Porto niet wist te winnen van Belenenses. „En we krijgen de laatste weken mogelijkheden die niet worden benut. Misschien kunnen we morgen uit minder kansen wel iets doen.”