Sport/Darts
1464179581
Darts

Van Gerwen droogt Van Barneveld af

Michael van Gerwen heeft het geflikt.

Michael van Gerwen heeft het geflikt.

Raymond van Barneveld had zijn allerlaatste World Series-toernooi graag willen afsluiten met de eindzege, maar hij werd op vernederde wijze dwarsgezeten door Michael van Gerwen.

Michael van Gerwen heeft het geflikt.

Michael van Gerwen heeft het geflikt.

In de finale van de New Zealand Darts Masters in Hamilton kwam de 52-jarige Barney er niet aan te pas. Pas na een achterstand van 5-0 lukte het Van Barneveld een leg te pakken, zijn enige. Van Barneveld droop met 8-1 af.

Van Barneveld, die bezig is met zijn afscheidstournee, haalde de finale na een paar prima partijen. James Wade werd in de halve eindstrijd met 8-5 verslagen.

Kwartfinales

Ook in de kwartfinales speelde Barney een goede partij. Daryl Gurney werd knap afgetroefd met 8-6. Dat was al een prima prestatie van de 52-jarige Hagenaar die daarmee in zijn afscheidsjaar voor het eerst de halve finale haalde van een tv-toernooi.

Van Gerwen kwam in zijn kwartfinale tegen Gary Anderson terug van een 3-1 achterstand en trok de partij met 8-5 naar zich toe. De wereldkampioen gooide een voortreffelijk gemiddelde van 106.3. In de halve finale kende hij weinig moeite met Rob Cross (8-3) om vervolgens in de eindstrijd Van Barneveld af te serveren.

Kwartfinales

James Wade 8-4 Peter Wright

Raymond van Barneveld 8-6 Daryl Gurney

Michael van Gerwen 8-5 Gary Anderson

Rob Cross v Ben Robb 8-3

Halve finales

James Wade v Raymond van Barneveld 5-8

Rob Cross - Michael van Gerwen 3-8

Finale

Raymond van Barneveld - Michael van Gerwen 1-8