Sport

Koeman staat weer open voor Oranje

Door Van onze Telesportredactie

Ronald Koeman

Ronald Koeman

REUTERS

KAAPSTAD - Ronald Koeman gaat voor het nieuwe seizoen niet in zee met een nieuwe club. Wel staat hij open voor het bondscoachschap bij het Nederlands elftal. De 54-jarige coach: „Ik heb altijd gezegd dat het een ambitie van mij is om dat ooit te doen. Ik weet dat mijn naam regelmatig wordt genoemd, maar ik ben nog niet benaderd en er zijn nog geen gesprekken geweest.”

Ronald Koeman

Ronald Koeman

REUTERS

Zijn uitspraak is opvallend, omdat Koeman lange tijd niets met de KNVB te maken wilde hebben. Dit naar aanleiding van uitlatingen van de toenmalige directeur Bert van Oostveen richting zijn persoon. Maar nu Van Oostveen niet meer bij de voetbalbond werkt, zijn er voor de ex-international geen drempels meer.

Overigens staat Koeman, sinds hij eind oktober bij Everton werd ontslagen, permanent in de belangstelling. „Binnen 24 uur na mijn vertrek bij Everton had ik de eerste aanbieding al binnen. Dat is daarna door blijven gaan. Maar ik houd het allemaal nog ver bij me vandaan. Ik neem even de tijd om voor mezelf te analyseren wat er fout is gegaan en waarom bepaalde dingen zijn gebeurd.”

Vandaar zijn besluit om tussentijds niet bij een club te tekenen. „De aanbiedingen waren er en zijn er, maar ik heb na al die jaren zo mijn voorkeuren. Ik geef eerlijk toe dat het Nederlands elftal daar ook toe behoort. Maar het is nog niet aan de orde, dus houd ik het voetbal voorlopig even op afstand.”

Lees ook het artikel Terug naar de erfenis van Cruijff in De Telegaaf van vrijdag 22 december.

Lees meer over