Sport/Voetbal
1466424203
Voetbal

Chaos bij de Duitse club compleet

Schalke 04 zet coach Christian Gross op straat

Christian Gross.

Christian Gross.

Schalke 04 heeft zondagochtend de gehele technische staf op straat gezet. De hekkensluiter van de Bundesliga heeft trainer Christian Gross, technisch directeur Jochen Schneider, teammanager Sascha Riether en conditie- en fysiektrainer Werner Leuthardt de deur gewezen. Daarmee is de chaos bij de club compleet.

Christian Gross.

Christian Gross.

Het ontslag volgt een dag na de 5-1-nederlaag bij VfB Stuttgart, waardoor de kans degradatie uit de Bundesliga nog te ontlopen steeds kleiner is geworden. Schalke staat met 9 punten uit 23 duels onderaan.

Een groot deel van de selectie zou op het ontslag van Gross hebben aangedrongen, omdat zijn tactische plannen niet zouden kloppen en hij op de de trainingen de namen van spelers door elkaar zou halen. Zaterdag ontkende Schalke, waar Klaas-Jan Huntelaar door een blessure voorlopig niet in actie komt, dit nieuws nog. Maar na de zoveelste nederlaag voelde de club zich toch genoodzaakt afscheid te nemen.

Gross was dit seizoen al de vierde trainer bij Schalke. Na twee speeldagen had de club al afscheid genomen van David Wagner, waarna opvolger Manuel Baum er in december uitvloog. Na een korte interimperiode met Huub Stevens op de bank nam Gross het over. De resultaten bleven slecht.