Sport/Darts
1466625925
Darts

Hagenaar (53) weer aan beterende hand

Raymond van Barneveld onwel na wedstrijd: ’Waarschijnlijk te weinig gegeten’

Milton Keynes - Raymond van Barneveld (53) is vrijdag onwel geworden op het Players Championship-toernooi in Milton Keynes, dat meldt de PDC. Het toernooi werd na het incident even stilgelegd. Even later werden de wedstrijden weer hervat.

Er waren twee ambulances aanwezig. Van Barneveld werd door de artsen behandeld. Het bleek vervolgens niet nodig om hem naar te nemen naar het ziekenhuis. Na de behandeling werd hij teruggekeerd naar zijn kamer, waar hij verder werd gemonitord. „Ik heb hem gesproken. Hij heeft weer een rode kleur op zijn konen”, zegt Ben de Kok.

Voor het voorval had Van Barneveld met 6-1 verloren van de Engelsman Ryan Searle. Daarna moest hij de score bijhouden van de partij daarna.

„Die partij eindigde in 6-5 en duurde lang. Het was warm en waarschijnlijk had hij te weinig gegeten en gedronken”, zegt zijn manager die ervan uitgaat dat de darter een zogenoemde hypo had, een daling van de bloedglucosewaarde. „Raymond is al twintig jaar diabetespatiënt.”

Van Barneveld keerde onlangs terug als profdarter. In februari bemachtigde hij in het Duitse Niedernhausen tijdens de Qualifying School weer een tourkaart.