1468069
Autosport

'Omgebouwde' WTCC terug op Zandvoort

Een racewagen snelt op de wereldberoemde Tarzanbocht af.

Een racewagen snelt op de wereldberoemde Tarzanbocht af.

De nieuwe World Touring Car Cup (WTCR), die het FIA World Touring Car Championship (WTCC) heeft opgevolgd, komt volgend jaar op 20 en 21 mei naar het Circuit Zandvoort.

Een racewagen snelt op de wereldberoemde Tarzanbocht af.

Een racewagen snelt op de wereldberoemde Tarzanbocht af.

Het is tien jaar geleden dat het WTCC voor het eerst en ook laatst op het duinencircuit in actie kwam. Destijds behaalde Chevrolet er in de aanloop naar meerdere wereldtitels zijn eerste dubbelzege met winnaar Alain Menu en Nicola Larini, de tweede race werd een prooi voor Seat-coureur Gabriele Tarquini.

De voorlopige kalender van het WTCR komt in grote lijnen overeen met die van zijn voorganger met een openingsrace in Marrakech en de finaleronde in Macau. Ook de races op de Hungaroring, Nürburgring ,Vila Real in Portugal en Ningbo in China maken daarvan weer deel uit. Zandvoort is de nieuwkomer in het programma dat over vier continenten wordt uitgesmeerd. Het WTCR-weekeinde met drie races wordt geïntegreerd in de Jumbo racedagen met Formule 1-coureur Max Verstappen.

"De publicatie van de voorlopige kalender is opnieuw een belangrijke stap richting het eerste FIA WTCR-seizoen in 2018", zei François Ribeiro van promotor Eurosport Events.

"De negen evenementen bieden de rijders en teams niet enkel een zeer gevarieerd aantal circuits, maar het zal er tevens voor zorgen dat er veel publiek aanwezig is. We zijn nog in gesprek met twee potentiële locaties waarmee we niet eerder hebben samengewerkt. Hopelijk kunnen we deze race zo snel mogelijk toevoegen."