Sport/Voetbal
1469760323
Voetbal

Tim Krul degradeert met Norwich City uit Premier League

Tim Krul

Tim Krul

NORWICH - De degradatie van Norwich City uit de Premier League is een feit. De ploeg van de Nederlandse doelman Tim Krul was zaterdag op het lege Carrow Road ook kansloos tegen West Ham United: 0-4. Alle doelpunten kwamen van Michail Antonio.

Tim Krul

Tim Krul

Met nog drie wedstrijden te gaan, kan Norwich degradatie uit de hoogste Engelse voetbalcompetitie niet meer ontlopen. De achterstand op de ’veilige’ zeventiende plaats bedraagt nu dertien punten.

„Ik ben ongelooflijk teleurgesteld voor de club en voor de fans”, zei trainer Daniel Farke, de Duitser die al sinds 2017 bij de Engelse club werkt. „Toen ik bij Norwich begon, moesten we jonge spelers ontwikkelen en ze verkopen om de club draaiende te houden. Dat lukte. In mijn tweede seizoen verwachtte niemand wat van ons, maar wisten we een mirakel te realiseren door de Championship-titel te winnen met speciaal voetbal. Helaas is het ons niet gelukt om alle verwachtingen weer te logenstraffen en voor het derde mirakel op rij te zorgen”, aldus Farke.

„Aan het begin van het seizoen waren onze kansen om erin te blijven 5 procent. In negentien van de twintig gevallen vlieg je eruit. Alleen met geluk en geen blessures hadden we kans gehad om erin te blijven.” De geel-groene brigade degradeert al voor de vijfde keer uit de Premier League, een record. Het gebeurde de ’Canaries’ ook in 1995, 2005, 2014 en 2016. Vorig jaar keerde Norwich met Krul onder de lat terug in de Premier League. De ploeg van Farke wist echter slechts vijf wedstrijden te winnen en verloor zaterdag al voor de 24e keer.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Premier League

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd