Nieuws/Sport
1471809
Sport

Spelersgroep vooral geschrokken na mededeling

'Allerlei vragen na ontslag Keizer bij Ajax'

Joël Veltman (l) samen met Marcel Keizer.

Joël Veltman (l) samen met Marcel Keizer.

Ajax-aanvoerder Joël Veltman werd donderdagmiddag door directeur Edwin van der Sar ingelicht over het ontslag van Marcel Keizer, Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman. In de ochtend - een dag na de bekeruitschakeling tegen FC Twente - had de spelersgroep in Amsterdam nog gewoon een uitlooptraining afgewerkt. 

Joël Veltman (l) samen met Marcel Keizer.

Joël Veltman (l) samen met Marcel Keizer.

"Dan kom je thuis en krijg je een belletje dat drie trainers op non-actief worden gezet. Ik werd gebeld door Edwin van der Sar en hij zei dat hij een gesprek met Hennie, Dennis en Marcel had gevoerd en dat de beslissing was genomen", aldus Veltman tegenover Telesport. "Ik had allerlei vragen. Niet alleen 'waarom?'. Ik schrok er een beetje van en hij ging nog direct verder bellen. Ik had niet meer echt de tijd om te vragen 'waarom?'."

Of hij nu wel of geen begrip heeft voor het ontslag is volgens Veltman in de huidige situatie niet belangrijk. "De beslissing is genomen. Ik zal in de voorbereiding nog wel een gesprek met Edwin hebben over hoe alles is gegaan."

Wel was Veltman enigszins verbaasd. "Ik schrok er een beetje van omdat het uit het niets kwam. Soms heb je weleens door dat de trainer het moeilijk heeft. Je weet natuurlijk als trainer dat je vaak als eerste de bons krijgt, maar nu was het wel een beetje uit het niets." Veltman sprak afgelopen zaterdag nog met Keizer. "Wel mooi dat hij afscheid kwam nemen van de spelers. Het was een half jaar waarin veel is gebeurd. Dennis en Hennie heb ik nog niet gezien, maar we hebben wel contact. Ik heb ze succes gewenst."

Met Michael Reiziger als hoofdtrainer op de bank won Ajax zondagmiddag in de eigen ArenA met 3-1 van Willem II. Daarmee werd een bewogen 2017 afgesloten. De Amsterdammers staan na achttien speelronden op een tweede plek in de Eredivisie hebben een achterstand van vijf punten op koploper PSV.