Sport/Voetbal
1472117583
Voetbal

Barcelona bezorgt Setién benauwde zege bij debuut

Lionel Messi

Lionel Messi

BARCELONA - FC Barcelona heeft in de debuutwedstrijd van coach Quique Setién een benauwde zege behaald. De titelhouder had tegen middenmoter Granada een groot overwicht, maar toonde te weinig scherpte in de afronding. Pas een kwartier voor tijd, toen de bezoekers met tien man stonden, sloeg Lionel Messi alsnog toe uit een fraai uitgespeelde aanval: 1-0.

Lionel Messi

Lionel Messi

Setién werd afgelopen week in Camp Nou verrassend gepresenteerd als opvolger van de ontslagen Ernesto Valverde. De 61-jarige Spanjaard, die in de Europese top niet veel ervaring heeft, beloofde bij zijn presentatie aanvallend voetbal in de geest van clubicoon Johan Cruijff.

Zonder de geschorste Frenkie de Jong en de geblesseerde Luis Suarez kreeg Barça tegen Granada inderdaad legio kansen, maar de thuisploeg verzuimde lange tijd het surplus aan kwaliteit in de stand uit te drukken. Na ruim een uur kwam de ploeg van Setién nog goed weg ook. De schuiver van Yan Eteki ketste af op de binnenkant van de paal.

Een teleurstellende 0-0 dreigde, maar Messi schoot als aanvoerder zijn debuterende trainer alsnog te hulp. De bezoekers stonden na de tweede gele kaart voor German Sanchez vanaf de 69e minuut met tien man. Granada leek stand te houden, maar met zijn veertiende competitietreffer maakte Messi toch weer het verschil. Barcelona kwam als koploper weer op gelijke hoogte met Real Madrid, dat zaterdag met 2-1 won van Sevilla.

Bekijk hier de uitslagen en stand in La Liga