Sport/Wielrennen
1472902870
Wielrennen

Mollema beste Nederlandse wielrenner op wereldranglijst

Bauke Mollema

Bauke Mollema

Dankzij zijn zege in de Japan Cup is Bauke Mollema nog net als beste Nederlander geëindigd op de wereldranglijst van de internationale wielrenunie UCI.

Bauke Mollema

Bauke Mollema

Mollema, die eerder al een sprong had gemaakt na zijn overwinning in de Ronde van Lombardije, sloot het wielerjaar af als nummer 11 van de wereld. Hij passeerde daarmee Mathieu van der Poel die als twaalfde eindigde.

De ranglijst wordt aangevoerd door Primoz Roglic, de Sloveen van Jumbo-Visma. Hij houdt de Fransman Julian Alaphilippe en de Deen Jakob Fuglsang achter zich. De top 5 wordt gecompleteerd door de Colombiaan Egan Bernal en de Spanjaard Alejandro Valverde. In de top 50 staan ook nog Mike Teunissen (26e), Dylan Groenewegen (28e), Steven Kruijswijk (43e) en Wout Poels (48e).

Het klassement voor ploegen wordt afgesloten met Deceuninck-Quick-Step als leider. De Belgische ploeg houdt het Duitse Bora-hansgrohe en het Nederlandse Jumbo-Visma achter zich. België sloot het jaar af als leider van het landenklassement. Daarin volgen Italië en Nederland, dat Frankrijk op de ranglijst passeerde.