Sport/Tennis
147290748
Tennis

Spanjaard zet blessurezorgen aan de kant

Nadal heeft goed nieuws richting Roland Garros: ’Tot woensdag, Parijs’

Rafael Nadal droop in Rome nog teleurgesteld af

Rafael Nadal droop in Rome nog teleurgesteld af

MALLORCA - Rafael Nadal heeft de zorgen over zijn blessureproblemen aan de kant gezet en bereidt zich in Mallorca volop voor op Roland Garros. „Tot woensdag, Parijs”, schrijft de Spanjaard bij een trainingsfoto op Instagram.

Rafael Nadal droop in Rome nog teleurgesteld af

Rafael Nadal droop in Rome nog teleurgesteld af

De dertienvoudig winnaar van het grandslamtoernooi in Parijs werd vorige week in de achtste finales van het masterstoernooi in Rome uitgeschakeld door de Canadees Denis Shapovalov. Nadal kreeg in de Italiaanse hoofdstad weer last van een chronische voetblessure, die hem vorig jaar dwong om zijn seizoen vroegtijdig te beëindigen. Het leidde tot speculaties over mogelijke afwezigheid van Nadal op Roland Garros.

De 35-jarige tennisser keerde onlangs terug van een ribblessure die hem wekenlang aan de kant had gehouden. In Rome liet de Spanjaard weten dat de dagelijkse trainingen door zijn blessures nog altijd een uitdaging vormen. „Ik doe uiteraard mijn best, maar dat valt niet altijd mee. Er zijn veel dagen dat ik niet op een normale manier kan trainen. Ik moet het accepteren en zal blijven vechten.”

Ondanks zijn blessureproblemen lijkt Nadal van plan om in Frankrijk op jacht te gaan naar weer een grandslamtitel. Vorig jaar verloor hij op Roland Garros in de halve finales van Novak Djokovic, die uiteindelijk het toernooi ook op zijn naam schreef.