Nieuws/Sport
147460
Sport

Zweedse goalgetter met succes geopereerd aan zijn knie

'Zlatan zal volledig herstellen'

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic

MANCHESTER - Manchester United-spits Zlatan Ibrahimovic is succesvol geopereerd aan zijn knie en zal volledig herstellen, stelt zijn zaakwaarnemer Mino Raiola. Hij liet zich behandelen in de Verenigde Staten.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic

De 35-jarige Zweed raakte in april geblesseerd tijdens de return in de kwartfinale van de Europa League tegen Anderlecht. Zijn rechterknie klapte naar achteren door, toen hij na een luchtduel weer op het gras landde. Medisch onderzoek bracht schade aan de banden van zijn rechterknie aan het licht. Het seizoen was daardoor voor hem voorbij.

Ibrahimovic onderging de operatie aan het universiteitsziekenhuis van Pittsburgh, waar hij voorlopig ook zal revalideren. "Zlatan Ibrahimovic is met succes geopereerd aan zijn knie. Hij zal volledig herstellen en hoeft niet te vrezen voor het einde van zijn carrière'', liet Raiola dinsdag weten. "Hij is zijn revalidatie begonnen en blijft onder behandeling van dokter Fu en dokter Musahl.''

Ibrahimovic had onlangs op Instagram al laten weten dat hij ervan uitging sterker terug te komen. Zijn contract bij Manchester United loopt komende zomer af en wordt mogelijk niet verlengd. Dat zou betekenen dat hij zijn laatste wedstrijd voor de Engelse club mogelijk al gespeeld heeft.