147478
Wielrennen

'Dumoulin en ik hebben dezelfde passie en doelstelling'

Trouw aan Tom

Tom Dumoulin en Wilco Kelderman

Tom Dumoulin en Wilco Kelderman

Hersteld van een gebroken vinger is Wilco Kelderman precies op tijd in vorm voor de Giro d’Italia, getuige zijn zevende plaats in de Ronde van Romandië.

Tom Dumoulin en Wilco Kelderman

Tom Dumoulin en Wilco Kelderman

In een andere rol dan gewend start de 26-jarige renner van Team Sunweb vrijdag in de eerste grote ronde van het jaar. "Ik ga mee om Tom Dumoulin te ondersteunen voor een kort klassement”, is hij helder over zijn nieuwe ’takenpakket’.

Normaal gesproken ben jij zelf de man voor het klassement. Is deze andere rol niet onwennig?

"Nee hoor. Ik kijk er zelfs heel erg naar uit. Die afwisseling is ook wel goed, dit had ik eigenlijk eerder in mijn loopbaan moeten doen. Er zullen dit seizoen nog koersen komen, waarin de rollen omgedraaid zijn, maar in de Giro rijd ik voor Tom. Het is ook niet belangrijk wie voor wie rijdt, als we maar als ploeg zo hoog mogelijk eindigen.”

 Tom en jij hebben niet veel gekoerst dit jaar. Is er een klik tussen jullie, of moet dat nog blijken?

"We zouden onder andere in de Tirreno-Adriatico samen rijden, maar door die gebroken vinger, moest ik die wedstrijd overslaan. Dat is jammer, maar aan de andere kant kennen we elkaar vrij goed. Bij Rabobank hebben we samen gereden en we wonen bij elkaar in de buurt. Dus tijdens trainingen kom je elkaar tegen. We hebben dezelfde passie en doelstelling, dus ik heb er vertrouwen in dat het met die klik tussen ons wel goed zit.”