Nieuws/Sport
1474827
Sport

Ajax presenteert Ten Hag als nieuwe trainer

Erik ten Hag is de nieuwe trainer van Ajax.

Erik ten Hag is de nieuwe trainer van Ajax.

Ajax heeft officieel bekendgemaakt dat Erik ten Hag de opvolger wordt van Marcel Keizer.

Erik ten Hag is de nieuwe trainer van Ajax.

Erik ten Hag is de nieuwe trainer van Ajax.

De 47-jarige oefenmeester uit Haaksbergen komt over van FC Utrecht, waar hij sinds 2015 aan het roer stond. Ten Hag tekent, zoals Telesport woensdagavond al meldde, voor 2,5 jaar bij de nummer 2 van de eredivisie.

Voor zijn periode in de Domstad werkte Ten Hag als assistent bij FC Twente en PSV en zwaaide hij de scepter bij Go Ahead Eagles en de beloftenploeg van Bayern München. In Beieren werkte hij samen met Pep Guardiola. Als speler kwam de tukker uit voor FC Twente, De Graafschap, RKC en FC Utrecht.

Erik ten Hag is de opvolger van Marcel Keizer.

Erik ten Hag is de opvolger van Marcel Keizer.

Keizer werd vorige week ontslagen, nadat Ajax door FC Twente via een strafschoppenreeks uit het bekertoernooi was geknikkerd. De Amsterdammer volgde afgelopen zomer de naar Borussia Dortmund vertrokken Peter Bosz op.

Ten Hag reageert op de site van FC Utrecht op zijn vertrek bij de domstedelingen: "Gezamenlijk hebben wij mooie stappen gezet in het proces naar een duurzame subtopper. Dit is goed werk van velen. Ik ben trots dat ik in samenwerking met RvC, Directie (vooral Jordy Zuidam) daar leiding aan heb mogen geven. Ik verlaat een competente staf en bovenal een karaktervolle spelersgroep. Ik zal iedereen onvoorstelbaar missen en wens FC Utrecht, zijn supporters en in bijzonder de selectie een succesvol en vooral gezond 2018!"

Lees hier alles over de overstap van Erik ten Hag naar Ajax: - Erik ten Hag voor 2,5 jaar naar Ajax - 'Ten Hag maakt spelers en teams beter' - Ten Hag verlaat FC Utrecht als 'best of the rest' - Ten Hag: 'Ajax geweldige uitdaging' - Ajax kiest Ten Hag - VIDEO: 'Ajax haalt echte winnaar binnen met Ten Hag' - Ten Hag: 'Overmars en ik hebben een klik' - 'Hoe meer versterkingen bij Ajax, hoe beter' - Ten Hag: ambitieuze wijze uit het Oosten