Nieuws/Sport
147490
Sport

Kwelgeest van AZ ontbreekt in Amsterdam ArenA

Alexandre Lacazette doet niet mee tegen Ajax.

Alexandre Lacazette doet niet mee tegen Ajax.

Ajax heeft woensdagavond geen last van Alexandre Lacazette. De 25-jarige sterspeler van Olympique Lyon is niet op tijd hersteld van de hamstringblessure die hem al anderhalve week aan de kant houdt. De man van liefst 24 goals in 27 duels in de Franse Ligue 1 richt zijn pijlen op de return in de halve finale van de Europa League in Lyon.

Alexandre Lacazette doet niet mee tegen Ajax.

Alexandre Lacazette doet niet mee tegen Ajax.

Dat liet de president van de Franse nummer vier, Jean-Michel Aulas, tegenover Franse media weten. Volgens hem is het ’bijna honderd procent zeker’ dat de aanvaller zelfs niet afreist naar Amsterdam. Niemand in Lyon wil een risico nemen met de belangrijkste troef.

Lees hier ook:

'Spannende fase voor Justin Kluivert'

Tip voor Ajax-spelers

'Oude tijden herleven in Amsterdam'

Bij AZ liggen ze nog wel eens wakker van de Franse international, die eerder dit seizoen in Alkmaar twee keer scoorde en het elftal van John van den Brom daarmee al kansloos liet voor de return in de zestiende finales van de Europa League.

Ook middenvelder Corentin Tolisso is aan de zijde van Lyon nog een twijfelgeval voor het duel in Amsterdam. De spelmaker viel afgelopen vrijdag uit tegen Angers (1-2 winst) en wordt vandaag nog een laatste keer getest om te kijken of hij tegen Ajax kan starten.