Sport/Autosport
1475396847
Autosport

Nyck de Vries zet dertiende tijd neer

Max Verstappen verreweg de snelste in laatste training in Monza

Max Verstappen.

Max Verstappen.

MONZA - Max Verstappen zal met een goed gevoel toewerken naar de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië. In de derde en laatste training was de WK-leider verreweg de snelste coureur.

Max Verstappen.

Max Verstappen.

Verstappen ging op de zachtste band rond in 1.21,252. Hij was drieënhalve tiende van een seconde sneller dan Charles Leclerc. Verstappens teamgenoot Sergio Pérez noteerde de derde tijd.

Nyck de Vries, de vervanger van Alexander Albon bij Williams de rest van dit weekeinde, reed de dertiende tijd. Hij was een fractie langzamer dan teamgenoot Nicholas Latifi. De Vries werd op het laatste moment opgeroepen door de blindedarmontsteking van Albon. De coureur uit Sneek is een stuk kleiner en lichter dan Albon, dus aan zijn auto moest het nodige worden aangepast.

De kwalificatie start zaterdagmiddag om 16.00 uur. Verstappen heeft een gridstraf van vijf plekken te pakken na een motorwissel. Ook onder anderen Pérez (tien plaatsen), Carlos Sainz en Lewis Hamilton (beiden achteraan) incasseren straffen. De Vries zal dus ook nog flink opschuiven op de start grid.