Sport/Voetbal
147754922
Voetbal

’Dat is simpelweg een leugen’

Positief geteste Cristiano Ronaldo slaat terug naar Italiaanse minister

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

TURIJN - Cristiano Ronaldo van Juventus heeft krachtig ontkend dat hij tijdens de afgelopen interlandperiode de coronaregels in Italië heeft geschonden.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

„Ik heb het protocol nooit overtreden”, liet de Portugese sterspeler op social media weten. „Iemand hier in Italië, wiens naam ik niet zal noemen, heeft gezegd dat ik dat wel heb gedaan. Dat is simpelweg een leugen.”

Volgens de Italiaanse sportminister Vincenzo Spadafora heeft Ronaldo twee keer de coronaregels genegeerd. Dat zei hij donderdag desgevraagd. Het Openbaar Ministerie in Italië is daarvan op de hoogte gebracht.

Ronaldo en andere spelers van Juventus vertrokken vorige week bij de Italiaanse kampioen om hun verplichtingen bij nationale teams na te komen. Selectie en staf van de club uit Turijn dienden op dat moment echter in quarantaine te blijven na twee positieve coronagevallen bij begeleiders.

Afgelopen dinsdag werd bekend dat Ronaldo in Lissabon positief had getest op het longvirus. Inmiddels is hij terug in Turijn. Volgens Juventus is Ronaldo, die zegt dat hij nergens last van heeft, na goedkeuring van gezondheidsautoriteiten met een ambulancevlucht teruggekeerd naar Italië.

„Ik zet mijn quarantaine thuis voort”, gaf Ronaldo te kennen. „Ik ben alleen, mijn gezin zit op een andere verdieping. We komen niet met elkaar in contact. Zo zal het de komende tien dagen waarschijnlijk blijven.”