Sport/Autosport
1479716564
Autosport

F1-podcast met Christijan Albers en Erik van Haren

’Als Honda stopt, gaan ze als de brandweer’

Nu de testdagen in Bahrein erop zitten is het bijna zover. Het nieuwe Formule 1-seizoen staat op het punt van beginnen. Daarom bespreken voormalig coureur Christijan Albers en onze verslaggever Erik van Haren de laatste ontwikkelingen in de koningsklasse in een nieuwe aflevering van de Formule 1-podcast.

Luister de Formule 1-podcast van De Telegraaf hier, hieronder of via alle bekende podcast apps zoals Spotify en Apple Podcasts.

De testdagen in Bahrein laten voorzichtig zien welke teams klaar zijn voor het nieuwe seizoen en welke teams nog een inhaalslag moeten maken. Volgens Albers en van Haren zijn er verrassende teams met ’struggles’, vooral de moeite die Mercedes heeft met de nieuwe auto valt op. Daarnaast lieten Red Bull en AlphaTauri juist zien klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Gaat dat dan de o zo gewilde titelstrijd opleveren tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen? „Het is te vroeg om daar nog iets over te zeggen, maar Mercedes zal niet expres zulke slechte resultaten neerzetten”, aldus Albers. „Maar in twee weken tijd kan zo’n topteam nog veel veranderen.”

Er wordt ook vooruit gekeken naar de eerste race van het seizoen. Albers stelt dat Max Verstappen voor niks minder dan pole position moeten gaan. Albers en Van Haren verwachten ook veel van Pierre Gasly en nieuwkomer Yuki Tsunoda bij AlphaTauri. En dat allemaal in het laatste jaar van motorleverancier Honda in de Formule 1.

Verder heeft Max Verstappen een nieuwe eerste monteur, lijkt er een mooie strijd te ontstaan binnen het team van Haas tussen tegenpolen Mick Schumacher en Nikita Mazepin en vertellen de heren over de fotografen in de paddock die eigenlijk als spion van andere teams dienen. Ook wordt de winnaar van de prijsvraag van een week eerder bekend gemaakt.

Abonneer u op de Formule 1-nieuwsbrief van De Telegraaf.