Sport/Wielrennen
1479961589
Wielrennen

Lorena Wiebes stopt mogelijk tijdelijk met fietsen: ’Misschien dan wel kickboksen’

Lorena Wiebes

Lorena Wiebes

ALKMAAR - De kans is groot dat Lorena Wiebes het komende half jaar niet meer fietst. De Nederlands kampioene op de weg en aanvoerster van de wereldranglijst heeft een conflict met haar huidige ploeg Parkhotel Valkenburg en wil niet meer voor de ploeg rijden.

Lorena Wiebes

Lorena Wiebes

Dat zegt ze tegenover de NOS. Wiebes heeft een doorlopend contract bij de relatief kleine wielerploeg uit Limburg, maar de renster wil graag de stap maken naar een grotere ploeg. Parkhotel Valkenburg wil Wiebes aan haar contract houden.

Band verbroken

„Ik wil graag een stap hogerop en er zijn ook gesprekken geweest met Parkhotel. Dat heeft zo lang geduurd dat de band met het management van de ploeg zodanig is verbroken dat ik niet meer voor die ploeg wil rijden”, aldus de 20-jarige Wiebes, die vorige maand tot wielertalent van het jaar werd uitgeroepen.

Wiebes zou graag voor half januari willen tekenen bij een andere ploeg, maar lukt dat niet, dan moet ze tot juni wachten om van ploeg te kunnen veranderen. „Ik hoop voor 1 januari duidelijkheid te hebben. Maar als dat niet zo is, dan is de kans groot dat ik straks niet meer fiets, omdat ik niet meer voor Parkhotel wil rijden. Misschien ga ik wel kickboksen dan. Dat vind ik ook leuk.”

Buitengewoon succesvol

Wiebes beleefde een buitengewoon succesvol jaar met vijftien overwinningen. Daardoor sloot ze het jaar zelfs af als leidster van de wereldranglijst, nog voor Marianne Vos en Annemiek van Vleuten. De Mijdrechtse werd onder meer Nederlands kampioene op de weg, pakte goud op de Europese Spelen en won eendaagse koersen als Deinze-Nokere, de Prudential RideLondon Classique en twee etappes in de Boels Ladies Tour.