1481381
Sport

Van Aanholt was eerste keuze

Ajax nadert akkoord met Independiente

Nicolás Tagliafico met de Copa Sudamericana.

Nicolás Tagliafico met de Copa Sudamericana.

Ajax heeft goede hoop Nicolás Tagliafico (25) te kunnen strikken als nieuwe linksback.

Nicolás Tagliafico met de Copa Sudamericana.

Nicolás Tagliafico met de Copa Sudamericana.

Argentijnse media melden al dat een overeenkomst is tussen beide clubs, maar zo ver is het volgens de Amsterdamse bronnen (nog) niet, al zeggen die dat beide partijen wel een akkoord naderen over de afkoopsom van de Argentijn.

Tagliafico was afgelopen zomer al in beeld om naar Amsterdam te komen. Nadat de eerste keuze voor de transferwindow in januari, Crystal Palace-linksback Patrick van Aanholt, niet beschikbaar bleek, is Ajax opnieuw uitgekomen bij de 25-jarige back van Independiente.

Tagliafico is in de tussentijd een stuk duurder geworden door interesse van Borussia Dortmund, Freiburg en Real Betis. Ajax heeft een bod van 4,5 miljoen euro uitgebracht. Voor de éénmalig Argentijns international ligt in Amsterdam een contract voor 4,5 jaar klaar.

Ajax is naarstig op zoek naar een nieuwe linkervleugelverdediger, die ook voor dit seizoen al prioriteit had. Doordat Overmars er niet in slaagde die te strikken, werd er een hernieuwd beroep gedaan op Mitchell Dijks. Door de blessures van Max Wöber, Nick Viergever en Daley Sinkgraven is de nood nu extra hoog.