Sport

Guardiola looft Van Dijk: 'Ongelooflijke speler'

Door Van onze Telesportredactie

Virgil van Dijk

Virgil van Dijk

Reuters

Pep Guardiola greep met Manchester City naast Virgil van Dijk, maar blijft de Nederlandse verdediger een geweldenaar vinden.

Virgil van Dijk

Virgil van Dijk

Reuters

"Liverpool heeft een ongelooflijke speler gehaald", aldus Guardiola over de recordtransfer van 85 miljoen euro. "Van Dijk is een buitengewone centrale verdediger."

Over de transfersom, de hoogste ooit voor een verdediger, is de Spaanse succescoach duidelijk: "Als hij zes jaar op een hoog niveau speelt, is het een goedkope deal. Als hij op een laag niveau speelt, is het duur."

Van Dijk (26) stapte in september 2015 voor zo'n 15 miljoen euro over van Celtic naar Southampton. Toenmalig trainer Ronald Koeman bezorgt zijn oude club zo een enorme transferwinst.

Mauricio Pochettino van Tottenham Hotspur had weinig zin om op de veelbesproken transfer te reageren. "Het is niet mijn probleem, mijn club of mijn zaak", aldus de Argentijn. 

Ook Rafa Benitez van Newcastle United hield het kort: "Ik ga niet over andere clubs, andere spelers of andere transfers praten. Ik concentreer me op voetbal, dat is het."

David Moyes (West Ham United): "Het is heel veel geld voor een verdediger. Maar als je een speler wilt, zul je moeten betalen wat de club wil hebben."

Lees meer over