Sport/Voetbal
1485116268
Voetbal

Ajax-beul zit De Ligt ook bij Juve-debuut meteen dwars...

Matthijs de Ligt kan niet voorkomen dat Lucas Moura uithaalt.

Matthijs de Ligt kan niet voorkomen dat Lucas Moura uithaalt.

Matthijs de Ligt heeft zondagmiddag zijn officieuze debuut voor Juventus gemaakt. De Italiaanse ploeg speelde tijdens de International Champions Cup in Singapore tegen Tottenham Hotspur en verloor op zure wijze met 2-3.

Matthijs de Ligt kan niet voorkomen dat Lucas Moura uithaalt.

Matthijs de Ligt kan niet voorkomen dat Lucas Moura uithaalt.

„Hij zal niet lang spelen, maar gaat wel zeker minuten maken”, stelde trainer Maurizio Sarri in aanloop naar de oefenwedstrijd. De nieuwe coach van De Oude Dame hield woord. In de 63e minuut mocht De Ligt, als vervanger van Leonardo Bonucci, het veld betreden. Op dat moment had Juve een 2-1 voorsprong, maar die was vrij snel na de entree van De Ligt verdwenen.

Saillant genoeg was het Lucas Moura die het debuut van De Ligt enigzins ’verpestte’ door twee minuten na de invalbeurt van de Nederlander de 2-2 te maken. De Braziliaan zorgde vorig seizoen al voor de grootste deceptie in de Ajax-periode van De Ligt, door de Amsterdammers tijdens de halve finale diep in blessuretijd te beroven van een plek in de eindstrijd. In blessuretijd bezorgde Harry Kane er met een schot vanuit de middencirkel (na balverlies van Merih Demiral) zelfs voor dat Tottenham de wedstrijd won.

De Ligt maakte zijn minuten overigens nog niet aan de zijde van Cristiano Ronaldo. Op het moment dat de Nederlander samen met Matheus Pereira het veld betrad, maakte naast Bonucci ook de Portugese vedette plaats.

De Ligt arriveerde afgelopen week in Turijn en werd vrijdag officieel aan het grote publiek gepresenteerd. De 19-jarige verdediger maakte zo de overstap van Ajax naar Juventus. De transfersom voor de voormalig aanvoerder van de Amsterdammers bedraagt 75 miljoen euro.

„Eigenlijk is hij er nog niet klaar voor”, doelde Sarri voor de wedstrijd tegen Tottenham op het feit dat De Ligt nog nauwelijks met de groep heeft meegetraind. Dat gebeurde zaterdag in Singapore pas voor de eerste keer. „Maar voor een nieuwe speler is het goed om wedstrijdritme op te doen.”

Matthijs de Ligt (m) showt tijdens zijn presentatie bij Juventus het vertrouwde rugnummer 4.

Matthijs de Ligt (m) showt tijdens zijn presentatie bij Juventus het vertrouwde rugnummer 4.

De Ligt verheugt zich op zijn nieuwe avontuur, zo stelde hij eerder in Turijn tegenover Telesport. „Juventus is zó overtuigd van me, gaf me zó het gevoel dat ze me dolgraag wilden en heeft zó’n duidelijk groeiplan met me. En Italië is van heel de wereld hét land waar verdedigen het meest wordt gewaardeerd. Dat alles maakt dit een heel goede leerschool voor me, met fantastische mentoren, waardoor ik een nóg completere verdediger kan worden.”