Nieuws/Sport
148665
Sport

Weer slachtoffer bij KNVB

Van Breukelen zet Goes op straat

Jelle Goes en Hans van Breukelen.

Jelle Goes en Hans van Breukelen.

Jelle Goes is dinsdag door technisch directeur Hans van Breukelen op non-actief gesteld. De technisch manager van de KNVB was een van de grondleggers van het plan Winnaars van Morgen, dat in mei 2016 groots werd gepresenteerd door de voetbalbond. 

Jelle Goes en Hans van Breukelen.

Jelle Goes en Hans van Breukelen.

Goes zou enkele maanden geleden al te horen hebben gekregen dat hij moest vertrekken. Sindsdien bleef hij echter gewoon werkzaam in Zeist. 

Winnaars van Morgen

Trainers uit binnen- en buitenland werden door de KNVB geraadpleegd bij de totstandkoming van Winnaars van Morgen. "Iedereen heeft eraan meegewerkt. Er is niet gewezen naar elkaar, we hebben elkaar opgezocht om ons voetbal te ontwikkelen", aldus Goes in het voorwoord van het plan. "We moeten de lat voor onszelf hoger leggen. Laten we de bal vanaf nu niet meer onnodig breed spelen, maar als één team vooruit." 

Van dat team maakt Goes nu dus echter geen deel meer uit. De voormalig bondscoach van Estland is na Arjan van der Laan (ex-bondscoach vrouwen), Danny Blind (voormalig bondscoach), Hans Jorritsma (teammanager Oranje) de vierde belangrijke man die door Van Breukelen aan de kant is geschoven. 

Van Breukelen 

De voormalig doelman van Oranje nam toen hij werd aangesteld grotendeels de functie van Goes over. Laatstgenoemde werd 'gedegradeerd' naar de jeugdsector. Van Breukelen rolt sinds zijn benoeming van rel naar rel. Zo stoeide hij met kwesties rond de PIM (prestatie- en innovatiemanager), het dubieuze adviesbureau BTSW, het vertrek van teammanager Jorritsma, het ontslag van Blind, het rumoerige proces rond diens opvolger en de tombola met de assistent-bondscoaches.