Sport/Schaatsen
1488526294
Schaatsen

Thomas Krol neemt geweldige revanche met wereldtitel op 1500 meter

Thomas Krol

Thomas Krol

HEERENVEEN - Thomas Krol heeft op geweldige wijze revanche genomen op zijn diskwalificatie op de 1000 meter van zaterdag. De 28-jarige man uit Colmschate won zondagmiddag goud op de 1500 meter in 1.43,75

Thomas Krol

Thomas Krol

Het was voor Krol zijn tweede wereldtitel op de 1500 meter, eerder was hij in 2019 al de snelste in Inzell. Kjeld Nuis, die tot aan de slotrit van Krol bovenaan stond, moest genoegen nemen met zilver in 1.44,11. Patrick Roest completeerde het Nederlandse podium, hij klokte 1.45,39. Roest veroverde vrijdag samen met Beau Snellink en Marcel Bosker zelf een gouden medaille op de ploegenachtervolging.

Kjeld Nuis

Kjeld Nuis

„Ik laat zien wat ik al weken laat zien. Ik voel me al weken supergoed, helaas kon ik dat gisteren niet laten zien. Dit is wel de beste revanche die ik kan nemen”, zei Krol bij de NOS. „Ook op de 1000 meter had ik ook goede kansen, maar ik heb me niet laten afleiden door die diskwalificatie en me meteen gefocust op vandaag, omdat ik wist dat ik een herkansing zou krijgen. Daardoor kon ik de knop snel omzetten en me volledig op die race concentreren.”

Krol won dit seizoen al de schaatsmijl bij de NK afstanden en bij de twee wereldbekers in Thialf. „Het gaat het hele seizoen al heel goed op deze afstand en ik ben blij dat ik het nu ook op het WK kon laten zien. Het ging eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Ik heb me volledig gericht op mijn eigen race en me niet laten afleiden door de tijd en de rit van Nuis. Dit vormt voor mij een schitterende afsluiting van het seizoen. Ik heb hem terug”, doelde hij op zijn eerste wereldtitel in 2019 in Inzell.