1488655
Sport

Club America meldt zich voor spits PSV

Mexicaanse interesse in Luuk de Jong

PSV-spits Luuk de Jong

PSV-spits Luuk de Jong

Erik van Haren en Mike Verweij - De kans bestaat dat PSV het seizoen afmaakt zonder Luuk de Jong (27).  

PSV-spits Luuk de Jong

PSV-spits Luuk de Jong

De spits staat in de serieuze belangstelling van Club America, het ’Real Madrid van Mexico’. Mocht De Jong vertrekken dan heeft PSV met Maximiliano Romero (18) zijn opvolger al in huis.

De belangstelling van de Mexicaanse topclub werd onlangs kenbaar gemaakt bij technisch manager Marcel Brands van PSV én De Jongs zaakwaarnemer Louis Laros. Laatstgenoemde was aanvankelijk sceptisch, maar na een belletje van Luuks vader George de Jong naar Hans Westerhof, ex-trainer van meerdere Mexicaanse clubs, en een Skype-gesprek tussen de speler en Mexicaanse clubleiding nam het enthousiasme toe.

De Mexicanen schetsten de toekomstplannen en gaven in eerste instantie aan vijf tot zes miljoen euro te willen betalen, maar bleken later bereid zeven miljoen euro naar Eindhoven over te maken. Het zou ongeveer hetzelfde bedrag zijn, waarmee PSV afgelopen zomer akkoord ging bij Bordeaux. De deal naar Frankrijk ketste op het laatste moment af.

Bij PSV wacht men nu af of Club America zijn belofte aan De Jong waarmaakt en met een officieel bod komt. Welk bedrag de Eindhovenaren precies verlangen, is niet bekend. Daarnaast moet de club uit Mexico-stad overeenstemming zien te bereiken met De Jong zelf.