Nieuws/Sport
148866
Sport

Goes na botsing op zijspoor bij KNVB

Jelle Goes tijdens een persmoment.

Jelle Goes tijdens een persmoment.

Jelle Goes, technisch manager van de KNVB, verlaat op korte termijn officieel het voetbalbolwerk in Zeist. De man die in 2013 in dienst trad en in december 2014 een congres organiseerde voor het hele Nederlandse betaalde voetbal vanwege de ‘voetbalcrisis’, is op een zijspoor gezet. Het vertrek werd dinsdagavond bevestigd door de voetbalbond.

Jelle Goes tijdens een persmoment.

Jelle Goes tijdens een persmoment.

Een ernstig verschil van inzicht is er de oorzaak van dat Goes, voormalig rechterhand van Guus Hiddink, nauwelijks nog op de voorgrond treedt en ook niet meer bij de uitvoering van het project Winnaars van Morgen betrokken is. Dat plan is nota bene onder zijn leiding geschreven, maar het wordt nu niet door hem uitgevoerd.

Op het plan kwam al snel kritiek van oud-bondscoaches en toptrainers, die zich niet herkenden in allerlei conclusies. Van Breukelen is als technisch directeur boven Goes terechtgekomen en laat hem nu vertrekken. Art Langeler (PSV) kan een deel van zijn takenpakket gaan overnemen.

Goes (47), was eerder al vijf jaar werkzaam bij de KNVB-jeugd. Daarna trad hij in dienst van de voetbalbond van Estland, CSKA Moskou, PSV, en werd hij assistent van Hiddink bij het Russische Anzji.