Sport/Wielrennen
1489294174
Wielrennen

Bettiol juicht per abuis

Knappe ritzege Andreas Leknessund in Ronde van Zwitserland

Andreas Leknessund.

Andreas Leknessund.

Aesch - Andreas Leknessund heeft de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Noor van Team DSM was in de finale de sterkste vluchter. Stephen Williams van Bahrain-Victorious blijft de leider in het algemeen klassement.

Andreas Leknessund.

Andreas Leknessund.

Op het andermaal heuvelachtige parcours reden er dit keer tien renners weg met daarbij liefst zes thuisrijders. Leknessund, de Brit Matthew Holmes en de Fransman Mathieu Burgaudeau waren op iets meer dan een minuut van Williams de best geklasseerde renners vooraan.

Omdat het peloton de vluchters veel ruimte gaf, leek het trio te gaan bepalen wie de leiderstrui mocht gaan aantrekken. Leknessund was van hen het meest bij de les en greep onderweg beide tussensprints en dus extra bonificatieseconden. Hij bleek gewoonweg de sterkste en ging er op de laatste klim Challpass solo vandoor.

Zijn medevluchters hadden geen antwoord en dus reed hij solo naar de zege. Het peloton kwam in de slotfase nog behoorlijk snel dichterbij, waardoor Williams toch nog zijn leiderstrui behield.

De schlemiel van de dag was Alberto Bettiol. Hij won de massasprint op veertig tellen van de winnaar, maar wist niet dat Leknessund nog voorop was. Zodoende kwam ook hij juichend over de streep, maar voor de oud-winnaar van de Ronde van Vlaanderen was het ten onrechte.