Nieuws/Sport
148941
Sport

Ajax-fans: 'Gekkenhuis, op naar Stockholm!"

Een sfeerbeeld van voor het duel Ajax - Legia Warschau.

Een sfeerbeeld van voor het duel Ajax - Legia Warschau.

De oproep van de Ajax-fans op Facebook om vanavond tijdens Ajax-Olympique Lyon een sfeer te creëren als op 15 mei 2011, de dag dat Ajax ten koste van FC Twente de landstitel veroverde, klinkt Peter Bosz en Davy Klaassen als muziek in de oren.

Een sfeerbeeld van voor het duel Ajax - Legia Warschau.

Een sfeerbeeld van voor het duel Ajax - Legia Warschau.

De FC Twente-spelers zeiden destijds dat die wedstrijd door de ’vijandigheid’ in de ArenA niet was te winnen. "Als je de laatste maanden kijkt hoe de sfeer in de belangrijke wedstrijden was, is dat ongelooflijk. Dat geeft een boost, want dan blijf je maar gaan. Dat is heel fijn. Een heerlijk gevoel dat je krijgt. Alsof je niet met zijn elven, maar met 50 duizend man speelt.”

Bosz: "Ik denk dat we niet zonder kunnen, dat we die steun hard nodig hebben, omdat dit een topduel is en wij dat alleen kunnen winnen als we allemaal top zijn.”

De trainer van Ajax liet zich niet in de favorietenrol drukken, ondanks het feit dat de Amsterdammers geen van de vier eerdere ontmoetingen met Olympique Lyon verloren. "Dat is geschiedenis, de wedstrijd van morgen wordt met heel andere spelers gespeeld. En tegen AZ heeft iedereen kunnen zien dat Olympique een uitstekend elftal heeft.”

In de ArenA hangen pamfletten waarop de fans van Ajax de eigen aanhang oproepen om los te gaan. "Na 20 jaar staan we weer in de halve finale van een Europees bekertoernooi. Vandaag verwachten we een gekkenhuis op de tribune. Bij balbezit van Lyon fluiten we Lyon van massaal uit. Als uit uitpubliek zingt, zingen wij harder. Ongeacht de stand blijven wij 90 minuten achter onze club en spelers staan. Laat de Johan Cruijff Arena kolken. Op naar Stockholm!"