Nieuws/Sport
148948
Sport

Lyon-trainer: ’Geen vooroordelen over Ajax’

Bruno Génésio

Bruno Génésio

"We zullen nog een tandje hoger moeten schakelen dan tegen AS Roma en Besiktas. Dat Ajax hier staat en die clubs niet, zegt volgens mij voldoende”, zei Mathieu Valbuena bij de persconferentie van Olympique Lyon, tegenstander van Ajax in de Europa League.

Bruno Génésio

Bruno Génésio

De Franse international was lovend over captain Davy Klaassen. "Klaassen is bepalend, de meest ervaren man en de speler die helpt alle jonge jongens in de ploeg goed te laten renderen”, aldus Valbuena.

Lees hier ook: 

Ajax-fans willen sfeer zoals bij titelduel

Roy gelooft in Ajax: 'We hebben een kans'

Tete wil zich tonen aan Europa

Bruno Génésio, de coach die aangaf dat Alexandre Lacazette het duel net niet zal halen en Corentin Tolisso wel, zei onder de indruk te zijn van de beelden in de ArenA uit de jaren ’70, met de signatuur van Johan Cruijff. "Je ziet dat ze die speelstijl een beetje hebben behouden. Ook nu is het een heel offensieve ploeg, technisch zeer sterk en spelen ze vanuit elke linie met veel pressie naar voren. Vooroordelen dat dit makkelijk wordt, die kennen we in onze kleedkamer niet.”

Als er één ding duidelijk werd bij de persconferentie van Olympique Lyon, dan is het wel dat men in Frankrijk zijn zegeningen heeft geteld met Ajax als tegenstander in de halve finale van de Europa League. Trainer en middenvelder Mathieu Valbuena leken de Amsterdammers bijna in bescherming te moeten nemen.