Sport

'Er zal in Liverpool geen grotere NEC-fan zijn dan ik'

Klopp baalt: Lijnders wordt hoofdcoach NEC

Door Van onze Telesportredactie

Pepijn Lijnders

Pepijn Lijnders

Hollandse Hoogte

Pepijn Lijnders is de nieuwe hoofdcoach van NEC. Tot teleurstelling van zijn oude club Liverpool FC waar de Nederlander assistent was van Jürgen Klopp.

Pepijn Lijnders

Pepijn Lijnders

Hollandse Hoogte

"Ik ben er kapot van dat wij zo'n belangrijk lid van ons coachingsteam en zo'n briljant persoon gaan missen", aldus Klopp op de site van zijn club. "Maar aan de andere kant ben ik heel blij voor hem dat hij deze kans krijgt. We hadden heel graag gehad dat hij bijons bleef, maar we kunnen hem deze geweldige kans niet ontzeggen."

De 34-jarige Lijnders is met ingang van 2 januari de nieuwe hoofdtrainer/coach van NEC en tekent voor anderhalf seizoen. Adrie Bogers, het afgelopen half jaar aan het roer bij de Nijmegenaren, wordt assistent van Lijnders. "Bogers pakt nu de functie weer op waarvoor hij deze zomer werd aangetrokken door de club, die van eerste assistent trainer/coach", aldus NEC in een verklaring.

"Wij willen Liverpool FC, met Jurgen Klopp en haar eigenaar in het bijzonder, bedanken voor hun enorme medewerking in deze transfer", aldus technisch directeur Remco Oversier. "Zij gunnen het Pepijn, na jaren van intensieve samenwerking, zijn dromen na te jagen en de volgende stappen te zetten in zijn carrière. Iets wat wij enorm waarderen.” 

Lijnders werkte eerder onder meer bij PSV en Porto en stapte in 2014 over naar Liverpool. De laatste twee jaar was hij assistent van Klopp.

"Ik wil iedereen bij Liverpool bedanken", zei Lijnders op zijn beurt. "Het is een heel speciale plek om te werken, met heel speciale mensen. De club mag zich gelukkig prijzen dat iemand van het kaliber Jürgen Klopp de technische leiding heeft. Hij is echt van wereldklasse en ik hoop veel van zijn geweldige lessen met me mee te nemen."

Lijnders leidt in Estepona in Spanje voor het eerst de training van NEC. "Het zegt veel over deze club dat ze heel bewust voor mij gekozen hebben. Ik ben hier echt aan toe.''

NEC wil na de degradatie van vorig seizoen zo snel mogelijk terugkeren in de eredivisie. De achterstand van de club op koploper Fortuna is één punt. NEC heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Lees meer over