1491708
Darts

Haagse topdarter 'met stomheid geslagen'

Barney: 'Dit slaat werkelijk alles'

Rob Cross is wereldkampioen.

Rob Cross is wereldkampioen.

Raymond van Barneveld keek de afgelopen twee weken zijn ogen uit. De Haagse darter, zelf in de kwartfinale uitgeschakeld door Michael van Gerwen, zag Rob Cross al stuntend de wereldtitel veroveren.

Rob Cross is wereldkampioen.

Rob Cross is wereldkampioen.

"Het is zeker een nieuw tijdperk", zei Barney, als analist te gast in de studio van RTL7, nadat Cross maandagavond in de finale de legendarische Phil Taylor met maar liefst 7-2 van het bord veegde. "Een hoop mensen zullen zich afvragen of hij een eendagsvlieg zal zijn, maar dat gaat echt niet gebeuren, daar is hij veel te constant voor."

"Of ik me zorgen maak? Ik maak me altijd zorgen", lachte de vijfvoudig wereldkampioen. "Want ja, Taylor gaat, Cross komt. Wat kun je zeggen. Je wordt er niet beter op..."

"Voor darts is het natuurlijk perfect. Ik ben niet vaak met stomheid geslagen, maar wat ik deze 14 dagen met deze jongeman heb meegemaakt, dat slaat werkelijk alles. Hij is zo constant en zo goed. Ik was aanvankelijk een beetje bang, want hoe gaat hij zich houden in die finale. Iedereen is met Taylor bezig, maar ik heb er helemaal niks van gemerkt. Gewoon zijn werk doen en klaar."

Debutant Cross (27) maakt door zijn zege een enorme sprong op de wereldranglijst en staat momenteel op de derde plaats van de Order of Merit. 

Lees ook: 

- 'Middelvinger gaat Phil Taylor geld kosten' - Cross gooit lachend zijn laatste matchdart raak